5 handige hulpmiddelen bij importeren

Wanneer je een product in het buitenland hebt gevonden dat je op de Nederlandse markt wilt brengen, moet je de producten gaan importeren. Maar hoe doe je dat en waar moet je rekening mee houden?
Van transport tot eventuele douaneformulieren en van verzekeringen tot belastingen. Allemaal zaken waarvan het belangrijk is, ze bij aanvang al helder op je netvlies te hebben.

Starten als importeur: 5 handige hulpmiddelen

5 handige hulpmiddelen die jou helpen bij jouw importplannen

1. Een importplan
Met een importplan weet je of je ideeën haalbaar zijn. Dat mag dus echt niet ontbreken. Met een importplan maakt je je plannen concreet en het helpt je om alles op een rijtje te zetten. Het helpt je bij je voorbereiding om als succesvol importeur aan de slag te gaan.

Download het importplan

2. KVK Import Game
Met deze gratis app krijg je laagdrempelig en spelenderwijs meer kennis over importeren. Je leert meer over invoeren, benodigde documenten, goederencodes, producteisen en invoerrechten.

Download de app

3. Aankoop binnen de EU
Importeer je producten uit een ander EU-land? Dan heb je helemaal niks te maken met invoerrechten of het invoeren van de goederen bij de douane. Je hebt wel btw-verplichtingen. Meer informatie over deze zogenaamde intracommunautaire verwerving vind je op de site van de Belastingdienst.

Btw bij import uit een EU-land

4. Gebruikstarief douane
Importeer je producten uit landen buiten de EU? Dan moeten ze langs de douane en betaal je vaak invoerrechten en invoer-btw. In het Gebruikstarief vind je de tarieven.

Invoerrechten opzoeken

5. Trade Helpdesk
Deze website van de Europese Commissie geeft je informatie over importregels, –procedures en -heffingen als je producten importeert uit verschillende landen buiten de EU.

Importprocedures en -heffingen bekijken

Bron

Dit bericht is gepost in Handel. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *